joi, 14 septembrie 2017

Rețepturile Kerei Calița: Chec cu nucă, rahat, stafide și cacao

Acolo, unde calea Șerban Vodă  se întretaie cu șoseaua Viilor, mitropolitul Filatret al II-lea a pus de s-a construit un chioșc de priveală, unde fântâna era mare cât o casă cu două etaje și pe tavan erau săpate în marură albă cele 12 semne ale zodiacului. Peste liniștitul loc al mitropolitului Filaret, pe câmpia Libertății unde la 1848 căuzașii au pornit cu revoluția de l-au scos din scaun pe Vodă Bibescu.


Soțiile neguțătorilor din mahalaua Mitropoliei, le urau revoluționarilor izbândă având în mână tablale cu prăjituri numite după englezi plum-chec, iar după români chec. Știau să le potrivească din roadele pământului, să le dospească , să le coacă, dar să le și servească cu un surâs de libertate.

Materii prime : 8 ouă, 300 grame unt, 300 grame zahăr, 400 grame făină, 100 grame stafide, 100 grame nuci, 100 grame rahat, 50 grame cacao, zeama și coaja de la o lămâie mare, un praf de copt și șofran.

Se freacă untul cu zahărul cu putere,....................

Urmărește mai departe rețeta, AICI

Niciun comentariu: