luni, 23 iulie 2018

10 Alimente nerecomandate diabeticilor

Veți fi surprinși să regăsiți, în această listă de alimente nerecomandate diabeticilor, și unele care nu sunt neapărat.. dulciuri. Nici copturi. Dar fac la fel de mult rău bolnavilor cu diabet ca și cele mai dulci dintre.... dulcețuri. Ce se află pe într-un Top 10 Alimente nerecomandate diabeticilor?  Haideți să aflăm împreună.


Alimente nerecomandate diabeticilor. 1. Bomboane

Nu numai că alimentele cu conținut ridicat de zahăr precum bomboanele, biscuiții, siropul și sifonul nu au o valoare nutritivă, dar acești carbohidrați de calitate scăzută determină, de asemenea, un vârf dramatic al nivelului zahărului din sânge și pot contribui la creșterea în greutate, ambele putând complica complicațiile diabetului. Învață să-ți satisfaci dulceața dulce prin gustări pe carbohidrați de înaltă calitate, cum ar fi fructele proaspete. Merele, fructele de padure, perele, strugurii si portocalele au toate arome dulci, suculente si sunt impachetate cu fibre pentru a incetini absorbtia glucozei, facandu-le o alegere mult mai buna pentru controlul glicemiei. Când gustați fructele, amestecați-le cu o hrană proteică, cum ar fi o brânză de șir, iaurt fără grăsimi sau o mână de nuci, pentru a reduce în continuare impactul asupra zahărului din sânge.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 2. Covrigii

Prajiturile au o imagine sănătoasă, dar o privire la lista ingredientelor arată că reputația lor sănătoasă nu este deloc merită. Aproape fiecare marcă este fabricată din aceleași ingrediente de bază: făină albă (făină de grâu care a fost dezbrăcată de substanțele sale nutritive și fibre), drojdie, sare și poate un ulei vegetal sau un sirop de porumb. Este evident din lista ingredientelor sub care această gustare populară este aproape lipsită de nutriție. Prajiturile sunt coapte, nu sunt prajite ca chipsurile de cartofi, ceea ce vă economisește câteva calorii, dar carbohidrații albi rafinați fac un număr pe glicemia din sânge și fac puțin pentru a vă satisface pofta de mâncare. Treceți la carb-fest și optați pentru o gustare mai echilibrată și mai completă, care include unele proteine ​​pentru a vă ajuta să vă mențineți zahărul. Alegerile mari includ un tort de orez cu brânză redusă, o mână de nuci de fistic în coajă sau un iaurt grecesc fără grăsimi.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 3. Prăjiturele și produse de patiserie

Este cunoscut faptul că gustările ambalate și produsele de panificație sunt încărcate cu zahăr, sodiu, făină albă și conservanți. Combinația lor periculoasă de zahăr și făină rafinată sporește zahărul din sânge și promovează inflamația, care interferează cu capacitatea insulinei de a funcționa corespunzător. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă îndepărta de la automatul de vânzare, trebuie să știți că aceste tratamente dulci foarte prelucrate conțin adesea grăsimi trans. Aceste grasimi toxice cresc colesterolul si riscul bolilor de inima si sunt de departe cele mai periculoase dintre tipurile de grasime. Verificați cu atenție etichetele; alegeți întotdeauna produse ambalate care enumeră 0 grame de grăsimi trans și nu includ uleiuri parțial hidrogenate (o sursă majoră de grăsimi trans) pe panoul de ingrediente. Prin dărâmarea acestor deserturi ambalate, veți economisi calorii și bani și veți avea un gust mai bun asupra glicemiei.

Citește și Ovidiu Bojor – Cum a descoperit Insulina vegetală și câteva rețete de viață lungă

Alimente nerecomandate diabeticilor. 4. Bacon

În plus față de produsele lactate integrale, grăsimile sau bucățile de carne de mătase poartă și o cantitate mare de grăsimi saturate, care inițiază inflamații în organism și conduc la diferite efecte secundare. Deoarece persoanele cu diabet zaharat au deja un risc crescut de afecțiuni cardiace, consumul de carne bogată în grăsimi le pune într-un risc și mai mare decât cel mediu. În loc să vă petreceți pe slănină grasă, hamburgeri, bologna, câini calzi sau coaste de rezervă, umpleți-vă plăcuța cu opțiuni slabe de proteine ​​cum ar fi pui și curcan fără pată, pește și crustacee sau brânză de porc macră.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 5. Laptele integral

Pentru cei cu diabet zaharat, o dieta bogata in grasimi saturate poate agrava rezistenta la insulina. Păstrați laptele integral din frigider și luați în schimb 1% (cu conținut scăzut de grăsimi) sau lapte degresat (fără grăsimi). De asemenea, încercați cele mai bune pentru a evita alte produse lactate din lapte integral, cum ar fi smântână, iaurt plin de grăsimi, brânză obișnuită și brânză topită; în schimb, alegeți omologii lor cu conținut redus de grăsimi ori de câte ori este posibil.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 6. Pâine albă

Rafturile rafinate - pâinea albă, orezul alb, pastele albe și orice făină cu făină albă - acționează mult ca zahărul odată ce corpul începe să-i digeră. Prin urmare, la fel ca zahărul, amidonul rafinat interferează cu controlul glicemiei și ar trebui evitat de cei cu diabet zaharat. Cerealele integrale sunt o alegere mai bună deoarece sunt mai bogate în fibre și, în general, determină o creștere mai lentă și mai stabilă a zahărului din sânge. În loc de pâine albă sau de bomboane pentru micul dejun, optează pentru o brioșă de bob de panificație integrală (învelită cu o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsime sau ou amestecat pentru proteine). La prânz și cină, înlocuiți carbohidrații albi cu opțiuni sănătoase de cereale integrale, cum ar fi orezul brun sau sălbatic, orzul, quinoa și pâinea integrală de grâu, pentru a reduce la minimum impactul asupra zahărului din sânge. Chiar și amidonurile de înaltă calitate, din cereale integrale, ridică nivelul glucozei din sânge într-o oarecare măsură, așa că este important să limitați porțiile - lipiți cu ½ la ¾ ceasca de boabe fierte sau doar o felie de pâine la mese.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 7. Cartofi prăjiți

Supraîncărcarea acesteia pe alimentele grase și prăjite poate duce la creșterea în greutate și poate cauza daune asupra glicemiei. Cartofi prăjiți, chipsuri de cartofi și gogoși sunt alegeri deosebit de grave pentru diabetici, deoarece sunt făcute cu ingrediente carbice grele, amidon, care pot provoca scăderea nivelului de glucoză din sânge. Alimentele prajite consumă tone de ulei, ducând la o mulțime de calorii suplimentare - și altele, cum ar fi puiul prăjit și multe aperitive prajite, sunt acoperite cu bomboane, ceea ce mărește și mai mult numărul de calorii. Multe alimente prăjite sunt, de asemenea, încărcate cu grăsimi trans nesănătoase deoarece au fost prăjite în uleiuri hidrogenate, ceea ce va ridica colesterolul rău.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 8. Clatite si sirop

O placă de clatite cu sirop este o explozie totală de carbohidrați și una dintre cele mai grave alegeri de mic dejun pentru o persoană cu diabet zaharat. Cele mai multe clătite sunt de dimensiuni jumbo și făcute cu făină albă junky, astfel de jos un teanc de trei flapjacks mare poate fi echivalentul a manca șapte felii de pâine albă! Desigur, toppingurile fac lucrurile mai rele. Untul este încărcat cu grăsimi saturate din artera umedă și o jumătate de cană se toarnă de sirop de clatite gooey adaugă 16 microni de zahăr la micul dejun! Supraîncărcarea cu amidon și zahăr vă va trimite zaharurile în sânge într-un tailspin (să nu mai vorbim, vă ajută să vă împachetați pe kilograme). Data viitoare când vă aflați la un restaurant, treceți prin clătite și în loc să comandați o omeletă bogată în proteine ​​bogată în proteine, bogată în proteine, umplute cu legume.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 9. Stafide

Consumul de stafide sau de alte fructe uscate poate fi o opțiune mai bună decât gustarea pe cookie-uri, dar va crește în continuare zahărul din sânge. De ce? În timpul procesului de deshidratare, zaharurile naturale ale fructelor devin foarte concentrate, provocând o creștere nesănătoasă a zahărului din sânge atunci când sunt absorbite rapid de organism. Doar un motiv să rămânem cu totul, fructe proaspete cum ar fi grapefruit, pepene galben, căpșuni și piersici.

Alimente nerecomandate diabeticilor. 10. Suc de fructe

În timp ce fructele întregi sunt o opțiune sănătoasă, bogată în fibre carbohidrați pentru diabetici, același lucru nu se poate spune despre sucul de fructe. Acestea pot oferi beneficii nutriționale mai mult decât sodă și alte băuturi dulci, dar sucurile de fructe - chiar 100% sucuri de fructe - sunt pline de zahăr din fructe și, prin urmare, provoacă un vârf ascuțit al zahărului din sânge. Sari peste paharul sucului și optați pentru omologul de fructe întregi împachetat cu fibre vă va ajuta să vă mențineți nivelurile sănătoase de zahăr din sânge și să vă umpleți cu mai puține calorii, ajutând la scăderea în greutate. Pentru o alternativă băutură răcoritoare și sănătoasă, alegeți cântăreț zero sau calorii cu aromă naturală și jazz-o cu o pană de lămâie sau var.

Niciun comentariu: